Δημοκρατική Συνεργασία Π.Ε.:  Τα “απόνερα” του σχολείου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σάρωσαν και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών!

0

Δυο χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δυο χρόνια οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων πενήντα χρόνων!!

Πέρυσι το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων έφτασε στο 8.78%(!!) και φέτος στο 10.9%(!!). Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων να διαλύονται, αφού δεν υπάρχει καμιά προοπτική συνυπηρέτησης.

Πώς αλήθεια να μην συμβεί αυτό, όταν με το “νέο σχολείο” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν σαρωθεί οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, αφού καταργήθηκαν τα σχολεία ΕΑΕΠ και διαλύθηκαν τα Ολοήμερα, και οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης πετσοκόβουν ακόμα και τα λιγοστά κενά που έστειλαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης;

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης των 3500 ευρώ μεικτών αποδοχών τον μήνα, ως πιστοί υποτακτικοί του συστήματος (ξεχνώντας το “αγανακτισμένο” τους παρελθόν, τότε που τα λόγια ήταν εύκολα και οι  “ασυμβίβαστες” πράξεις τους είχαν προεξοφληθεί…) πετσοκόβουν περισσότερο τις οργανικές θέσεις, μη επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς των 800 ευρώ να πάνε στους τόπους συμφερόντων τους!! Άξιος ο μισθός τους!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους δοτούς Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης, για την αλλοίωση των κενών και για την πολιτική της συρρίκνωσης των οργανικών θέσεων στο δημόσιο σχολείο.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της ΠΕ, στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα, να καταδικάσουν μαζί με τους κυβερνώντες και εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που ζητούσαν την κατάργηση των ΕΑΕΠ και των Ολοήμερων κι έδωσαν άλλοθι στον Φίλη και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συρρικνώσουν τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών της ΠΕ.

Η εποχή που κάποιοι ήταν και με τον “αστυφύλαξ” και με τον “χωροφύλαξ” ψαρεύοντας σε θολά συνδικαλιστικά νερά παριστάνοντας τους ασυμβίβαστους ανεξάρτητους, έχει περάσει. Τώρα είναι η ώρα που έχουν βρεθεί μπροστά στις συνέπειες της λαϊκίστικης ρητορικής τους.      

Share.

Comments are closed.