Φώφη Γεννηματά: Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών το έκτακτο συνέδριο

0

Η Φώφη Γεννηματά σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με τις επιλογές της, λέγοντας «δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες», συμπληρώνοντας ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ως μία πρωτοβουλία που δεν διχάζει και είναι καταστατική, πολιτική και θεσμική. «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», προσθέτει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι το επικείμενο συνέδριο στο τέλος Ιουνίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη του προγραμματικού λόγου της. «Είναι πόλος συσπείρωσης για τη δημιουργία προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στη χώρα», όπως αναφέρει.

Η κ. Γεννηματά καταγγέλλει τη κυβέρνηση Τσίπρα ότι «με τους χειρισμούς στην αξιολόγηση έχει φέρει την Ελλάδα αντιμέτωπη με το δίλλημα “Grexit ή διαρκής λιτότητα”. Στην ουσία φέρνει τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα την ώρα που ο πολίτης γονατίζει από τα βάρη».

Σχετικά με τις εκλογές και στην ερώτηση γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τις ζητάει, απαντά: «Δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης υπό το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση».

Share.

Comments are closed.