Categories: Διεθνή

Με απομονωτισμό απαντά ο Μαδούρο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Εντείνεται ο απομονωτισμός της Βενεζουέλας μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο για αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

Πρόκειται για ενέργεια που γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς όσους διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκεζ.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται στη δίνη αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία έχουν οδηγήσει στον θάνατο 27 διαδηλωτών από τα τέλη Μαρτίου.

Για την διαδηλώτρια Μέρι Οκέντο, η κυβέρνηση οδηγεί τους πολίτες στο θάνατο: «Πρέπει να αφήσουμε το φόβο στο σπίτι. Όποιος φοβάται πρέπει να μένει σπίτι. Πεθαίνουμε από την πείνα, από την έλλειψη φαρμάκων. Αν ένας άνθρωπος σκοτωθεί σε μια πορεία – τι σημασία έχει πού θα συμβεί – θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς από την πείνα. Αυτό συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση».

Εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα, η χώρα έχει κηρυχθεί σε «ανθρωπιστική κρίση» από το κοινοβούλιο όπου πλειοψηφεί η αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι διχάζει τον λαό: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν ειρήνη. Έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και θέλουν να μας σύρουν όλους στον δικό τους δρόμο. Η δεξιά θέλει να τραβήξει όλη τη Βενεζουέλα στον κατήφορο της βίας και του μίσους. Θα πάμε μαζί τους;»

Η απάντηση των υποστηρικτών του προέδρου της Βενεζουέλας είναι ένα «όχι», η κίνηση ωστόσο του Μαδούρο να αποχωρήσει η χώρα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών την τοποθετεί στο περιθώριο της διεθνούς διπλωματικής σκηνής.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Πασχαλινές ευχές

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να μαλακώσει τις…

22 λεπτά ago

Συνομιλίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για κατάπαυση πυρός – Πρόοδο στις συνομιλίες βλέπει το Κάιρο

Κορυφώνεται η διπλωματική κινητικότητα στο Κάιρο της Αιγύπτου, καθώς αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βρέθηκε…

31 λεπτά ago

Ο γνωστός δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος υπέστη Εγκεφαλικό – Μεταφέρθηκε άμεσα από την Πάρο στην Αθήνα

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί του…

2 ώρες ago

«Νίκη Πολιτών» – Γιάννης Σταθόπουλος: στην Στέγη Γερόντων

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής», αποτελούμενη από τους Γιάννη Σταθόπουλο πρ.…

4 ώρες ago

Τα Βριλήσσια τιμούν τη Μητέρα – Τα παιδιά δημιουργούν στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης!

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) για να…

4 ώρες ago

«Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, σε ηλικία 76 ετών

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός,…

8 ώρες ago