Τραγωδία στο Αιγαίο με 16 νεκρούς πρόσφυγες

0

Τα άψυχα κορμιά τουλάχιστον δεκαέξι ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχουν μέχρι στιγμή περισυλλέξει μέλη του σουηδικού σκάφους της Frontex, από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Μυτιλήνης.

Μια βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 25 πρόσφυγες ανετράπη ανοικτά της Λέσβου με αποτέλεσμα δυνάμεις του λιμενικού να περισυλλέξουν συνολικά 9 άτομα εκ των οποίων μόνο 1 έγκυος γυναίκα ήταν εν ζωή.

Επρόκειτο για τις σορούς 3 αντρών 4 γυναικών και 1 παιδιού.  Η έγκυος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει και αναμένεται να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλάκης βρήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, άλλες 7 σορούς μεταξύ και των οποίων ένα παιδί. 

Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού σώματος με την συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών και ελικοπτέρου της Frontex δρουν στην περιοχή. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού, της Frontex, καθώς και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες κι ένα ελικόπτερο της Frontex.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν ότι η ανατροπή της βάρκας δεν μπορεί να συνέβη εξαιτίας της θαλασσοταραχής, αφού στην περιοχή οι άνεμοι που έπνεαν ήταν πολύ μικρής έντασης.

Share.

Comments are closed.