Στη Λευκωσία το 25ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό – Συνδικαλιστικό Συνέδριο ΠΟΕΔ–ΔΟΕ

0

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), μετά από διακοπή 6 χρόνων, επαναφέρουν τον θεσμό της από κοινού διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου, 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία, με την έναρξη στις 09:30 στις 19/4/2017 (Εγγραφή 08:30 – 09:30), θα είναι δύο ολοήμερες συνεδρίες (το πρόγραμμα θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ και στα ΜΜΕ).

Θέμα του συνεδρίου: Η Εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης – Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Εκπαίδευση και αποσκοπεί στο να αποτυπώσει και εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση των δύο χωρών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και να αναδείξει προτάσεις για τα ζητήματα που θα αναλυθούν ως παράμετροι του Κεντρικού Θέματος.

Στο συνέδριο, του οποίου η επίσημη έναρξη θα γίνει την Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017, στις 09:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της ΠΟΕΔ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Φίλιος Φυλακτού ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Θανάσης Κικινής, η Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Ελένη Ζωγραφάκη, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ κ. Μιχάλης Τσιάρλιστος, καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Την επίσημη έναρξη εργασιών του Συνεδρίου εκ μέρους του Υπουργού παιδείας και Πολιτισμού θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Χρίστος Χατζηαθανασίου.

Κεντρικές εισηγήσεις στο συνέδριο θα κάνουν η Paola Cammilli, Μέλος του Μόνιμου Προσωπικού της Γραμματείας της ETUCE, Συντονίστρια του Τομέα Κοινωνικού Διαλόγου, Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, ο Σωτήρης Κάττος, διδάκτορας Πολιτικής Κοινωνιολογίας. ο Θανάσης Κικινής, Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Απόστολος Αποστολίδης, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, οι οποίοι θα αναλύσουν, ο καθένας από τη σκοπιά τη δική του τις συνιστώσες του κεντρικού θέματος.

Το συνέδριο θα αποτελέσει βήμα για να παρουσιαστούν οι απόψεις, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις τόσο των εκπροσώπων των Τοπικών Συλλόγων των συναδέλφων από την Ελλάδα όσο και των Μελών του ΔΣ, των Γενικών Αντιπροσώπων και των Μελών των Κλαδικών Επιτροπών της ΠΟΕΔ καθώς και γενικά των συνέδρων.

(Αποστολή του www.fourtounis.gr στην Κύπρο)

Share.

Comments are closed.