Σε 6 ημέρες πριν τις γαλλικές εκλογές και οι 4 υποψήφιοι δίνουν μάχη σώμα με σώμα δίνουν

0

Μόλις έξι μέρες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και με βάση τις δημοσκοπήσεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Οι τέσσερις υποψήφιοι που μπορούν να προκριθούν για τον δεύτερο γύρο που θα γίνει την πρώτη Κυριακή του Μαΐου είναι: Ο Εμμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν.

Στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της «Pop2017 BVA-Salesforce», η οποία δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Παρασκευή, ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει στάσιμος με 23%. Ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν, η οποία έχασε μια μονάδα, με 22% και ακριβώς πίσω τους βρίσκονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν με 20% πρόθεση ψήφου.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν έχασε κι άλλο έδαφος και κατρακύλησε στο 7,5% και ακολουθούν πολύ πίσω οι υπόλοιποι υποψήφιοι (συνολικά 11).

Η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας φαίνεται δύσκολη, παρά το γεγονός ότι άλλες δημοσκοπήσεις, όπως οι OpinionWay, Ifop, Ipsos, Odoxa προέβλεπαν ότι Μακρόν και Λεπέν θα προκριθούν για τον δεύτερο γύρο.

Όποιος προκριθεί κερδίζει τη Λεπέν με βάση της δημοσκόπηση BVA: ο Εμμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει με 64%-36% την Μαρίν Λεπέν, ο Φρανσουά Φιγιόν με 64%-36% και ο Μελανσόν με 58%-42%.

Το εκπληκτικό εύρημα είναι ότι αν προκριθούν ο δεξιός Φιγιόν και ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν, ο τελευταίος θα κερδίσει με 58%-42%.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner