Ο Ερντογάν κερδίζει το δημοψήφισμα με πολύ μικρή διαφορά

0

Προβάδισμα του ΝΑΙ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ λίγο πριν το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει στο 90,4% το Ναι έχει χάσει μέρος της δυναμικής του, όμως παραμένει στην πρώτη θέση με 52,68% και το Όχι να βρίσκεται στο 47,32%.

Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στις κάλπες

Στις κάλπες έτρεξαν οι Τούρκοι προκειμένου να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα και να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αναθεώρηση του Συντάγματος με την οποία ενισχύονται σημαντικά οι εξουσίες του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή φαίνεται να είναι πάνω από 83%.

Καταγγελίες για παρατυπίες

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), κατήγγειλε ότι παράνομες ενέργειες διαπράχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν.

«Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το “όχι” θα νικήσει στο τέλος» δήλωσε ο Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, αναφερόμενος στην απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να αποδεχθεί ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια.

Πόλη – βαρόμετρο η Κωνσταντινούπολη

Το ποσοστό της Κωνσταντινούπολης είναι σημαντικό καθώς συνήθως είναι πολύ κοντά στο τελικό της Επικράτειας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, κάτι που δεν φαίνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανατροπή, μιας και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη Τζουμχουριέτ, το Όχι βρίσκεται στο 51% και το Ναι στο 49%

Share.

Comments are closed.