Ανταλλαγές προειδοποιήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας

0

Σε ετοιμότητα να απαντήσει με πυρηνικά δηλώνει πως είναι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταποδώσουμε αν δεχθούμε επίθεση με πυρηνικά, με χρήση πυρηνικών», διαμηνύει η Βόρεια Κορέα κάνοντας ταυτόχρονα επίδειξη ισχύος με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με αφορμή την επέτειο 105 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Αυτό δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Βορείου Κορέας Τσε Ριόνγκ-χάε.

Η χρήση του αμερικανικού υπερόπλου, της «μητέρας όλων των βομβών» στο Αφγανιστάν έχει εκλαμβάνεται ως μήνυμα και προς την Βόρειο Κορέα για τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε πως «είναι ώρα για δράση. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να αυξήσουμε την πίεση στη Βόρεια Κορέα ώστε να αναγνωρίσει την ανάγκη να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση».

Από την πλευρά της Κίνας, υπογραμμίζεται πως «ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να υπάρξει σύρραξη» και πως «όποιος την προκαλέσει θα πρέπει να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να πληρώσει το τίμημα».

Την ίδια ώρα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον, ένα καταδρομικό και δύο αντιτορπιλικά πλοία πλέουν με κατεύθυνση της κορεατική χερσόνησο.

Share.

Comments are closed.