Κόντρα Μανιατογιάννη – Ιωαννίδη για τα ελλείματα του Δήμου Βριλησσίων

0

«Θα έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, αν οφειλόταν σε άγνοια και όχι στην ακατανίκητη ροπή προς τη μικροπολιτική και το λαϊκισμό, η καταστροφολογία του κ. Ιωαννίδη για τα οικονομικά του Δήμου Βριλησσίων.» 

Η ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων αναφέρεται στην καταγγελία του τ. δημάρχου κ. Ιωαννίδη ο οποίος αναφέρεται σε έλλειμμα ύψους 373.000 ευρώ που παρουσιάζει ο Ισολογισμός του Δήμου Βριλησσίων και αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια λέει ο τ. Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πνοή».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Μετά τους παιδικούς σταθμούς, μετά τα σχολεία, τώρα πήρε σειρά ο ισολογισμός του Δήμου που αίφνης μάθαμε από τη σχετική δήλωση του επικεφαλής της Νέας Πνοής ότι «για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός».
Ξεχνάει, όμως, ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας του Δήμου ότι από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία προκύπτει ότι, από το 2012, επί θητείας του δηλαδή, ο Δήμος παρουσιάζει ελλειμματική θέση ύψους 1.107.954,70€.

Ελλείμματα περιόδου 2013 – 2015
   έτος    έλλειμμα 
   2013    1.073.613.16€
   2014    966.251,90€
   2015    1.265.943,01€

Για την αποφυγή πάντως οποιασδήποτε παρανόησης, η ελλειμματική θέση των 373.000,00€ οφείλεται σε καταβληθείσα αποζημίωση των 700.000,00€ για απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία χρόνιζε για  δεκαετίες και αποτελούσε ένα ακόμα οικονομικό βάρος για το Δήμο μας που κληρονόμησε η παρούσα δημοτική αρχή από την περίοδο Ιωαννίδη-Νέας Πνοής.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είναι το έτος των διαδοχικών εκλογικών διαδικασιών και της εφαρμογή capital controls.
Σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις της οικονομικής υπηρεσίας, η πραγματοποιούμενη εξυγίανση της οικονομικής διαχείρισης θα έχει ως αποτέλεσμα ο ισολογισμός του 2016 να αποτυπώσει σημαντικό πλεόνασμα, ενώ ακόμα ευνοϊκότερα αναμένονται τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρέχον οικονομικό έτος (2017). Περίοδος που κατά τα φαινόμενα ο Δήμος Βριλησσίων απομακρύνεται από τη παρελθοντική ζημιογόνα εικόνα του και περνά η οικονομική του διαχείριση σε θετικό πρόσημο.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ιωαννίδης απλά κινδυνολογεί διαστρεβλώνοντας τα στοιχεία με σκοπό την πολιτική του επιβίωση εις βάρος του Δήμου, ξεχνώντας ότι διετέλεσε δήμαρχος για οκτώ χρόνια και δυστυχώς οδήγησε τον Δήμο σε συρρίκνωση.
Λυπούμαστε για την άνυδρη και ευτελή αντιπολιτευτική τακτική του πρώην Δημάρχου. Ελπίζουμε να σταματήσει τον κατήφορο του, γιατί με τις άσκοπες κρίσεις και επικρίσεις του δεν «πυροβολεί τα πόδια του» μόνο, αλλά και την πόλη για το μέλλον της οποίας υποτίθεται ότι πασχίζει.
Υγ. “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”
»

Η απάντηση του κ. Ιωαννίδη:
«Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί η -για μία ακόμη φορά- ανυπόγραφη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δημάρχου, με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει τα προφανή και αυταπόδεικτα. Ουδέν όμως αψευδέστερον των αριθμών.
Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε ολόκληρο το φύλλο του Ισολογισμού, όπου αποδεικνύεται η σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών δεικτών του δήμου κατά το 2015 σε σχέση με το 2014. Ο Λαϊκισμός τελειώνει εκεί που μιλούν οι αριθμοί.

Ο παρακάτω πίνακας φανερώνει πως την τελευταία χρονιά της δικής μας διοίκησης ο δήμος είχε πλεόνασμα 107.361,26 ευρώ. Την επόμενη χρονιά υπάρχει έλλειμμα 268. 791, 94 ευρώ δηλαδή απωλέσθηκαν 373.000 ευρώ περίπου.


Το δεύτερο στοιχείο που διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της διοίκησης για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των δημοτών καταγράφεται επίσης. Τα έσοδα από φόρους το 2015 ήταν 1.736.571,35 ευρώ. Το 2014 τα έσοδα από φόρους ήταν 1.287.609,70 ευρώ. Η επιβάρυνση για τους πολίτες από την αύξηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, στην οποία προχώρησε η διοίκηση Μανιατογιάννη ξεπερνά τα 440.000 ευρώ. Την ίδια ώρα τα έσοδα του Δήμου υποχώρησαν κατά περισσότερα από 700.000 ευρώ! «Το έλλειμμα σε Νέο» που σκοπίμως και παραπλανητικά χρησιμοποιούν οι λαϊκιστές της διοίκησης αφορά τα ελλείμματα που υφίστανται από καταβολής του Δήμου και είναι λογιστική εγγραφή που αποτυπώνει την πορεία των έργων και των δαπανών του Δήμου τα τελευταία 60 χρόνια! Ο δείκτης αυτός επί διοίκησης Μανιατογιάννη αυξήθηκε κατά 300.000 ευρώ περίπου. 
Οι υποσχέσεις τους για βελτίωση των αριθμών από του χρόνου θυμίζουν εκείνα τα συμπαθή άτακτα παιδιά που υπόσχονται… οτι δεν θα το ξανακάνουν. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι δικαιολογίες αυτές δεν έπεισαν το σύνολο της Αντιπολίτευσης που κατεψήφισε.
ΥΓ. Και μία παράκληση: Πασχαλιάτικα ας μη μιλάμε για σχοινί. Ο απαγχονισθείς της Μ. Πέμπτης τουλάχιστον πρόλαβε και μετενόησε

Share.

Comments are closed.