Τάσος Αποστολόπουλος: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη λογική Ερντογάν

0

Σε κρίσιμη καμπή μπήκε το κακοφορμισμένο πρόβλημα των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα σε ένα κλίμα πολιτικών και οικονομικών τριβών. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι οικογένειες της Πελοποννήσου θα κληθούν να σηκώσουν νέα οικονομικά βάρη πολύ πιο μεγάλα απ΄ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έμεινε από αντιπολίτευση από την έναρξη σχεδόν της αυτοδιοικητικής περιόδου και κινείται και σε αυτό το θέμα μόνος και ανενόχλητος. 

Είδατε σε αυτή την κρίσιμη φάση μια έστω ανακοίνωση από τον Νίκο Πατσαρίνο ή τον Παναγιώτη Αλευρά; Φυσικά όχι και οι πολίτες αναρωτιούνται το γιατί… Είδατε μια ανακοίνωση από τους πρώην επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδίκησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη συνέχεια παραιτήθηκαν Οδυσσέα Βουδούρη, Γιώργο Δέδε, Γιάννη Μανόλη; Φυσικά όχι.

Αν δεν ήταν και κάποια μέσα ενημέρωσης που κρατούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες αντικειμενική πληροφόρηση τότε θα ζούσαμε στην κυριολεξία τη σιωπή των αμνών ή τη διαστρέβλωση των πάντων.
Το να μείνει ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χωρίς αντιπολίτευση (ο Νίκος Γόντικας είναι η εξαίρεση που επικυρώνει τον κανόνα αλλά δεν τον αναιρεί) ήταν μια συνειδητή πράξη ευκαιριακής σκοπιμότητας από πλευράς πολιτικών κομμάτων που σήμερα κάποια πληρώνουν το τίμημα και κάποια άλλα θα το πληρώσουν αργότερα απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα. Οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν μέχρι σήμερα τον Πέτρο Τατούλη αδειάστηκαν και τον εγκατέλειψαν. Βρέθηκαν, απ΄ ότι φαίνεται, άλλες πολιτικές πόρτες να τον υποδεχτούν…

Το μεγάλο λάθος το έκανε το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλήρωσε και πληρώνει τον αυτοδιοικητικό λογαριασμό μέχρι σήμερα. Αλήθεια, πόσα στελέχη του λοιδορήθηκαν από τον σημερινό Περιφερειάρχη; Το λάθος επανέλαβε για δεύτερη φορά η Νέα Δημοκρατία. Η πρώτη ήταν όταν ο Κώστας Καραμανλής αναγκάστηκε να τον διαγράψει. Τις μέρες αυτές η Νέα Δημοκρατία πληρώνει το δικό της αυτοδιοικητικό τίμημα και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τρέχει να προλάβει τα χειρότερα. Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι στα κάγκελα και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας τρέχει να δηλώσει «Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Και επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία αξιολογεί με πολύ θετικό τρόπο τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών της που προέρχονται από την Πελοπόννησο».

Παλιός πολιτικός ο Πέτρος Τατούλης βρήκε αμέσως πολιτική επικοινωνία με το ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά η σημερινή κυβέρνηση άλλαξε ρότα και ξέχασε τι έλεγε μέσω των υπουργών της πριν από λίγες εβδομάδες. Βρήκαν κοινό σημείο με τον Περιφερειάρχη και από κοινού πανηγυρίζουν για μικροαλλαγές που έγιναν στη σύμβαση. Για το κόστος ανά τόνο που συνολικά θα ξεπεράσει μαζί με τη μεταφορά, απ΄ ότι γράφετε, τα 120 ευρώ, καμιά παρέμβαση όταν σε άλλες περιοχές έχουμε μέχρι και επιδότηση για να κρατηθούν τα τέλη που επιβαρύνουν τους πολίτες χαμηλά.

Το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και χρόνια. Εσκεμμένα αφέθηκε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, να κακοφορμίσει και να πληρώνει πρόστιμο ο Έλληνας φορολογούμενος κάθε εξάμηνο 4.200.000 ευρώ λόγω καταδίκης από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια πέρα από την οικολογική καταστροφή που γίνεται. 

Ναι στην άμεση επίλυση του προβλήματος με διαφάνεια και με μικρό κόστος όπως έγινε και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας… Να ξεκαθαριστούν και να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Γιατί για παράδειγμα η Ήπειρος που τη διαχείριση έχει η ίδια εταιρεία, απ΄ ό,τι γράφεται, έχει πετύχει καλύτερους και οικονομικότερους όρους; Κυβέρνηση και Περιφέρεια οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις… 

Προηγούμενα άρθρα

  1. Τάσος Αποστολόπουλος: Δολοφόνησαν τον «Καλλικράτη» – ΖΗΤΩ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!!!
  2. Τάσος Αποστολόπουλος: Η απαξιωτική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη
  3. Τάσος Αποστολόπουλος: Αν δεν αλλάξουμε ρότα αντίο Ευρώπη…
  4. Τάσος Αποστολόπουλος: Πού είναι οι αγανακτισμένοι;

 

Share.

Comments are closed.