Έρευνα του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ

0

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε,ω έρευνα για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, περί «στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ», έπειτα από την αναφορά που υπέβαλαν στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι υπεύθυνοι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Σκρέκας παρέδωσαν στην Ξένη Δημητρίου πλήρη φάκελο με τις δηλώσεις του υπουργού και με την ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή για το θέμα της ΔΕΗ ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τζαβάρας.

Με τη σειρά της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε σημειώσει ότι ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018». «Είναι σα να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» είχε πει.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων». «Δεν μπορώνα το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Share.

Comments are closed.