Ολοκληρώθηκαν οι Εορτές Εξόδου 2017 στην Ι. Π. Μεσολογγίου

0

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδέχθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ακολούθησε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου και Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Συνοδεία της ανώτατης πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, η Εικόνα της Εξόδου μεταφέρθηκε στον Κήπο των Ηρώων όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε, με την εκφώνηση του Πανηγυρικού από την κυρία Όλγα Γεροβασίλη, και το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την υψίφωνο κυρία Vivian Douglas και την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Share.

Comments are closed.