Δήμος Βριλησσίων: Ξεκίνησε η δράση «Ανακυκλώνω χαρτί γιατί μετράει»

0

Ξεκίνησε η δράση «Ανακυκλώνω Χαρτί γιατί μετράει» σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Η δράση αυτή υλοποιείται από τον Δήμο Βριλησσίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής.

Το Followgreen έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση, μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας, όπου οι κάτοικοι Βριλησσίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:

  • συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης, παρακολουθώντας ενημερωτικά σποτάκια και κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του δήμου, όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο κ.α.
  • χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.

Τι περιλαμβάνει η σχολική δράση;

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτιού που έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο. Όταν γεμίσουν οι κάδοι και τα υλικά πάνε για ανακύκλωση, το σχολείο λαμβάνει περίπου 5000 πόντους (το υλικό συλλέγεται και ζυγίζεται από τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής –  ΕΔΣΝΑ).

Πώς παρακολουθούμε την επίδοση του σχολείου μας;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Βριλησσίων, στη σελίδα www.followgreen.gr/vrilissia/school. Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, ενώ στα πρώτα θα δοθούν έπαθλα μεγαλύτερης αξίας.

Share.

Comments are closed.