Ευκλείδης Τσακαλώτος: Σε κάθε συμφωνία υπάρχουν και συμβιβασμοί!

0

«Είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Όπως όλες οι συμφωνίες, όπου υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και είναι και πράγματα που μας ικανοποιούν. Στη φύση κάθε συμφωνίας οι συμβιβασμοί» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup και πρόσθεσε: 

«Όπως ακούσατε από τον πρόεδρο του Eurogroup θα έχουμε 1% μέτρα το 2019 και 1% μέτρα για τους φόρους το 2020. Η συμφωνία είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα και θα ισχύουν έτσι και αλλιώς και τα θετικά θα νομοθετηθούν και θα ισχύσουν εάν είμαστε εντός στόχων». 

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι

Ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να δώσει έμφαση στα θετικά μέτρα λέγοντας ότι το 2019 αυτά θα είναι από την πλευρά των δαπανών και θα περιλαμβάνουν ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, την απασχόληση, τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα και τις επενδύσεις. Το 2020 τα μέτρα ανακούφισης θα είναι από την πλευρά των φόρων, με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (αυτόν που έχει καταργήσει εδώ και δύο χρόνια) και τον φόρο εισοδήματος. 

Κερδάμε – κερδάμε, σύντροφοι!!!!

Τα θετικά μέτρα αντισταθμίζουν τα άλλα μέτρα και δημιουργούν τη βάση για ένα κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, σημείωσε. 

Κερδάμε – κερδάμε, σύντροφοι!!!!

Αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι έχει συμφωνηθεί να μη νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ και από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα υπάρχει επιστροφή σε κανονικότητα

Τέλος, επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 μόνο εάν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος. 

Share.

Comments are closed.