Έρευνα για την αθώωση στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας προανήγγειλε ο Κοντονής

0

Τη διερεύνηση της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση των εργαζομένων στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας που οδήγησε στην καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναμένεται μα ζητήσει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Αποδέκτες του εγγράφου που θα αποστείλει, θα είναι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και η Επιθεώρηση των Δικαστηρίων.

Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξη του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό  κάνοντας λόγο για “διεθνή απαξίωση” της  Ελλάδας.

«Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο για δεκάδες χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλαβαίνετε τι όνειδος θα είναι για τη χώρα. Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για το τι συμβαίνει με τους εργάτες γης, όχι μόνο στο νομό Ηλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ένας εφησυχασμός από την πλευρά των τότε κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ. Δεν επενέβαιναν, αντίθετα το διακωμωδούσαν και ιδού πού καταλήξαμε. Η δικαστική απόφαση ήταν η θρυαλλίδα για να υπάρξει η έκρηξη. Αν το θέμα είχε λυθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο ενώπιον ενός δικαστηρίου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», υποστήριξε ο Στ. Κοντονής.

Share.

Comments are closed.