Καθηγητής από Οξφόρδη: Ο Σουλτς θα είναι καλύτερος καγκελάριος για την Ελλάδα

0

Ο βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τίμοθι Γκάρτον Ας (Timothy Garton Ash) χαρακτήρισε καλύτερη την περίπτωση του Μάρτιν Σουλτς για την Ελλάδα αν τελικά εκλεγεί καγκελάριος.

«Κατά μία έννοια ένας καγκελάριος Σουλτς θα ήταν καλύτερος για την Ευρώπη, διότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει δείξει εδώ και καιρό περισσότερη ευελιξία στο θέμα του ευρώ. Ιδίως ο Μάρτιν Σουλτς αντιλαμβάνεται με την συνολική ευρωπαϊκή εμπειρία του τι χρειάζεται (το ευρώ).

Με έναν Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην Γαλλία και έναν καγκελάριο Μάρτιν Σουλτς στην Γερμανία θα ήταν δυνατό ένα είδος συμφωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (η οποία να περιλαμβάνει) από τη μια μεριά περισσότερες μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία κι από την άλλη περισσότερη ευελιξία στο ευρώ, όπως λ.χ. για το ελληνικό χρέος και στο θέμα των επενδύσεων», είπε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και την οποία αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Τίμοθι Γκάρτον Ας, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διεθνούς φήμης αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδα “The Guardian“.

Ο καθηγητής Γκάρτον Ας έχει ταχθεί από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατά της αυστηρής λιτότητας: «Η δημοσιονομική πειθαρχεία είναι σημαντική, αλλά το ίδιο ακριβώς και η ανάπτυξη», είχε πει χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος επιστήμων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του καθηγητή Τίμοθι Γκάρτον Ας  στην γερμανική εφημερίδα Die Welt με τίτλο «Schulz re “r Europa besser”» στα γερμνικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.