Πλάτη με πλάτη Μέρκελ και Σουλτς με 33% σε νέα δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild

0

Ισοψηφούν τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Bild. Όπως και στην δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας θα ελάμβαναν και τα δύο 33% αν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές στην Γερμανία.

To λαϊκιστικό-αντιευρωπαϊκό-ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) συνεχίσει την καθοδική του πορεία και θα ελάμβανε μόνον 8%, δηλαδή περίπου όσο και πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση το 2015, χρονικό σημείο από το οποίο και μετά γνώρισε ραγδαία αύξηση φτάνοντας σε διψήφια ποσοστά σε εθνικό επίπεδο (από 7% το 2015 σε 14% τον Σεπτέμβριο του 2016), αλλά και σε τοπικές εκλογές κρατιδίων.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) χάνουν 1% και πέφτουν στο 7%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) παραμένει σταθερή στο 8%.

Κερδισμένο αναδεικνύεται από την δημοσκόπηση της Βild μόνο το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) το οποίο ανεβάζει το ποσοστό του κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας και θα ελάμβανε 6%. Υπενθυμίζεται ότι το όριο εισόδου στο γερμανικό Κοινοβούλιο είναι 5%.

Share.

Comments are closed.