Ντροπή: Λόγω των καταγγελιών των συνδικάτων ο Μάκης Μπαλαούρας επέστρεψε την 13 σύνταξη

0

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας ήταν μεταξύ των δικαιούχων που έλαβαν τη «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση ως επίδομα στους συνταξιούχους στο τέλος του 2016, όπως γράφαμε χθες στο άρθρο μας με τίτλο «Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «13η σύνταξη» ως xαμηλοσυνταξιούχος»

Μάλιστα γράφαμε ότι ο κ. Μπαλαούρας «γνωστοποίησε πως έδωσε το ποσό αυτό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ από μισό στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του το Σύλλογο της Τράπεζας.»

Δυστυχώς γι΄αυτόν τα πράγματα δεν είναι έτσι γιατί τον διαψεύδουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ (Σ.Υ.Τ.Ε.), αλλά και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.).

Οι Σύλλογοι της ΤτΕ διαψεύδουν τον Μπαλαούρα

Σήμερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε τα χρήματα, αφού πρώτα βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ
«Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!
Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι “ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας ‘σώσει’, καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…”!!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..
Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της, με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017, επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε».

Μπαλαούρας: Με κάρφωσαν από τους συλλόγους της τράπεζας

Νε δεδομένες τις ανακοινώσεις των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων της ΤτΕ, αντί να σιωπήσει ο κ. Μπαλαούρας βγήκε και στην αντεπίθεση. Θέμα εκ του μη όντος το χαρακτήρισε ο «αριστερός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, θέμα εκ του μη όντως, το έκτακτο επίδομα που έλαβε γιατί δεν του έφταναν τα 5.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Είχε το απύθμενο θράσος να επιτεθεί και κατά των συλλόγων υπαλλήλων, αλλά και συνταξιούχων της ΤτΕ, γιατί, όπως λέει, τον κάρφωσαν. «Κάποιος από τους συλλόγους της τράπεζας με κάρφωσε και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό, στόχος ήμουν και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ». Δεν ντρέπεται…

Παράλληλα, είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα, που πήραν κάποια ποσά και δεν τα αντιλήφθηκαν. «Είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι», προσπαθώντας να τα συμψηφίσει για να βγει από πάνω, αγνοώντας ότι σε αριστερούς δεν ταιριάζουν τέτοιες τακτικές, που ανήκουν στο παλιό πολιτικό σύστημα. 

Share.

Comments are closed.