Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «13η σύνταξη» ως xαμηλοσυνταξιούχος 

0

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Μάκης Μπαλαούρας πήρε την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Star, στο κεντρικό του δελτίο.

Όπως ανέφερε, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ.

Το Star επισημαίνει ότι έχει στα χέρια του έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι θα πάρει το επίδομα, αλλά θα το διαθέσει στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε πως έδωσε το ποσό αυτό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ από μισό στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του το Σύλλογο της Τράπεζας.

Για τον συγκεκριμένο βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την βουλευτική αποζημίωση που φτάνει τα 5.000 ευρώ. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλλε στους ασφαλισμένους του μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, λαμβάνει υπ’ όψιν τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές και δεν βλέπει ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης που έχει κοπεί γιατί ο συνταξιούχος παραμένει επαγγελματικά ενεργός και εισπράττει και το μισθό του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο με άλλο λόγια τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν.

Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR

Share.

Comments are closed.