Γκίκας Χαρδούβελης: Τώρα δεν φοβάμαι για τα λεφτά μου στην τράπεζα

0

«Δεν βλέπω φόβο τουλάχιστον για δύο χρόνια στις τράπεζες. Ήδη έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις», δηλώσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών που το 2012 είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8 ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο δεν φοβάται να αφήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα, όπως το 2012.

Στο ερώτημα αν τώρα που είναι δύσκολη η συγκυρία, θα ξαναέβγαζε τις καταθέσεις του στο εξωτερικό, εφόσον μπορούσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Κανένας δεν έχει εισοδήματα τέτοια, όλοι οι Έλληνες προσπαθούν να επιπλεύσουν».

Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται όπως το 2012, ο ίδιος είπε: «Αυτήν την στιγμή, όχι. Δεν υπάρχει ο ίδιος φόβος όπως τότε. Δεν βλέπω φόβο τουλάχιστον για δύο χρόνια στις τράπεζες. Ήδη έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις».

«Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να κλείσουν ορισμένα πράγματα, ανοικτά κεφάλαια, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, το τι θα γίνει με την κερδοφορία τους στην περίπτωση που “κουρέψουν” χρέη σε ιδιώτες και στο κράτος», πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.