ΓΣΕΕ: Ο Τσίπρας επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στα συνδικάτα

0

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη διάσκεψη της Ρώμης, ο οποίος -σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ- χαρακτήρισε οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μία άνευ προηγουμένου επίθεση λάσπης από τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο Αλέξης Τσίπρας «αναπαράγει το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος».

«Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού μιλάει για κοινωνικό κεκτημένο και Ευρωπαϊκή κανονικότητα αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα, σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα Υπουργός θα είχε καταδικαστεί για ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως συνέβη με Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης, σχετικά με τη στάση της ΓΣΕΕ στο δημοψήφισμα και θα παρέμενε ακόμα στη θέση του;», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει το ρόλο των συνδικάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 απεργίες, ενώ είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό τη «συμφωνία ΓΣΕΕ-Εργοδοτικών οργανώσεων για τα εργασιακά (Γενεύη 2014 – Υπό την Προεδρία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας), η οποία επικαιροποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 και για την οποία ο τότε Υπουργός Εργασίας υποστήριξε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι αποτελεί την «Εθνική κόκκινη γραμμή».

«Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός αμφισβητεί με εμφανή σκοπό και στόχο τις προσπάθειες των εργαζομένων και ετοιμάζεται να παραβιάσει για μία ακόμη φορά τις δικές του “κόκκινες γραμμές”», σημειώνει.

Τέλος, καλεί την Κυβέρνηση «να δώσει στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσεις των συνδικάτων, τις οποίες της αποστείλαμε ως διαπραγματευτικό εργαλείο εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν, στην αποκατάσταση της συλλογικής και ατομικής προστασίας των εργαζομένων».

Share.

Comments are closed.