Δημοκρατική Συμπαράταξη: Συντακτικό Προγραμματικό Συνέδριο στο τέλος Ιουνίου

0

Τη διεξαγωγή συντακτικού-προγραμματικού συνεδρίου, στο τέλος Ιουνίου, (28 και 29 Ιουνίου το πιθανότερο) αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα και συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς το συνέδριο της ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύνεδροι θα είναι περίπου 3.000 και οι μισοί θα προέρχονται αναλογικά από τα κόμματα που απαρτίζουν την ΔΗΣΥ – και οι υπόλοιποι θα είναι κοινής αποδοχής αιρετοί.

Για το συνέδριο, επισημαίνεται ότι «θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, μαζικό και δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της οργανωτικής λειτουργίας της».

Το συνέδριο περιλαμβάνει στη θεματολογία του:

  • Την φυσιογνωμία, την στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Το πρόγραμμα «Ελλάδα», ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
  • Την εισήγηση για τις αρχές και την δομή της οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες για την νέα γενιά.
  • Την ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).
  • Στην παρούσα φάσηαποσαφηνίζεται «ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας, που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας

Το συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση».

Συστήνεται ομάδα εργασίας της ΔΗΣΥ η οποία θα εισηγηθεί έως τις 9/04/2017 στο Κεντρικό Συμβούλιο την εξειδίκευση του οδικού χάρτη των διαδικασιών της πορείας προς το συνέδριο.

Τέλος, απευθύνεται κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου και στην υλοποίηση του κοινού στρατηγικού στόχου.

Share.

Comments are closed.