Κατρακυλά στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
Να ευχηθούμε ο πρωθυπουργός να πήρε την θεία επιφοίτηση, η οποία αυτές τις ώρες του είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που του έρχονται.
Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, σήμερα τελειώνουν, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες πάτησαν γκάζι και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος τελειώνει.
Όλοι πια βιάζονται, εκτός από την ελληνική κυβέρνηση. Οι ευρωπαίοι βιάζονται γιατί θέλουν να τελειώνουν για να ηρεμήσει η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μιας και κανένας δεν επιθυμεί να ασχολείται διαρκώς με την Ελλάδα. Έχουν άλλες φουρτούνες τώρα.
Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με τη λέξη “κρίσιμες” να εκφράζει τόσο πολύ την πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση έχει πολύ λίγα περιθώρια και αν δεν συμφωνήσει άμεσα και δεν υπογράψει τα σκληρά μέτρα των δανειστών (περικοπή εφάπαξ των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου κατά 1% του ΑΕΠ, πώληση μονάδων της ΔΕΗ) δύο δρόμους έχει μπροστά της:
Δεδομένων των προηγούμενων το Μαξίμου έχει να επιλέξει ανάμεσα στη μη συμφωνία και εκλογές τώρα ή αποδοχή και συμφωνία των σκληρών μέτρων με πιθανότητα εκλογών μετά.
Οι συνέπειες θα είναι οι εξής:
Τι μένει πλέον; Μόνο η επίτευξη συμφωνίας η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τον ESM. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οι παίκτες είναι αρκετοί και με αντικρουόμενα συμφέροντα.
Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ έχει διευκρινίσει με όλους τους τρόπους ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζονται, εκτός από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, και μακροπρόθεσμα που πρέπει να ανακοινωθούν σήμερα και ας εφαρμοστούν με το τέλος του προγράμματος. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει πριν από την Εαρινή σύνοδο του Ταμείου (21-23 Απριλίου), οπότε επόμενο Eurogroup για αποφάσεις θα γίνει στις 22 Μαΐου. «ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι»…
Εκτίμησή μας είναι ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολεί το μακρινό μέλλον του… Μαΐου. Θέλει να πάει γρήγορα σε μια αξιοπρεπή συμφωνία προκειμένου να αποφύγει να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο –«στόχος μας είναι να καταλήξουμε νωρίτερα σε συνολική συμφωνία, και ει δυνατόν, ως τον Απρίλιο», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Δ. Τζανακόπουλος.
Με δεδομένο ότι:
Θα μπορούσαν να είναι λύση οι εκλογές κι «όποιον πάρει ο χάρος»;
Αυτό το καλοκαίρι ετοιμαστείτε για μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών…
Στο... final 3 των ευρωπαϊκών βραβείων EWWR 2024 που επιβραβεύουν τις πιο καινοτόμες προσπάθειες για…
Αφιερωμένη στην αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη των γονέων είναι η προσεχής διάλεξη της Σχολής…
Η εκτέλεση του Γιώργου Μοσχούρη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (24/4) έξω από διαγνωστικό κέντρο «Πράξις…
Να πουλήσουν τον αρχαιολογικό θησαυρό που είχαν στα χέρια τους, έναντι 600.000 ευρώ, σκόπευαν τα…
Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, σε οικία στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Στην μάχη με τις φλόγες…