Categories: Εκπαίδευση

Μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Με ρύθμιση στην οποία καθορίζεται ότι η πρόσληψη αναπληρωτών θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ, κατέθεσε με μορφή τροπολογίας το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  

Ειδικότερα, η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και προβλέπει για τις σχολικές χρονιές 2017-18 και 2018-19, τη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης και κατάρτισης προσωρινών και οριστικών πινάκων αναπληρωτών, να υπάγεται στην έγκριση του ΑΣΕΠ και να πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών θα «υπάγεται πλήρως στις αρχές της αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ».

Εν τω μεταξύ, για το ερχόμενο σχολικό έτος, οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, η ηλεκτρονική πλατφόρμα opsyd.sch.gr θα είναι διαθέσιμη για συμπλήρωση/διόρθωση συγκεκριμένων πεδίων που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία του ηλεκτρονικού φακέλου του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και για την εγγραφή νέων χρηστών για την απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Π.ΣΥ.Δ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για τη διαδικασία εγγραφής απαιτούνται μόνο τα στοιχεία του TAXISNET. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς TAXISNET, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την έκδοσή τους.

Κατόπιν της εγγραφής τους στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., οι νέοι χρήστες οφείλουν να προσέλθουν σε μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, αναλόγως της ειδικότητάς τους), προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα κατά περίπτωση πιστοποιητικά.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εκλογές στη Βρετανία: Σαρωτική νίκη των Εργατικών του Στάρμερ δείχνουν τα exit polls έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Οι Εργατικοί (Labour) του Κιρ Στάρμερ (Sir Keir Rodney Starmer) βαίνουν ολοταχώς για μια ιστορική νίκη,…

6 ώρες ago

Γιάννης Σταθόπουλος: Να προλάβουμε την επόμενη φωτιά στον Υμηττό

Στην χθεσινή πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά, που απείλησε και την πόλη της Αγίας Παρασκευής, αναφέρεται…

13 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Από 8 έως 19 Ιουλίου 2024 οι αιτήσεις εγγραφής στις δύο τελευταίες περιόδους του Summer Camp του Δήμου Βριλησσίων

Από 8 έως 19 Ιουλίου 2024 θα γίνονται οι αιτήσεις εγγραφής μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://eservices.vrilissia.gr/ …

14 ώρες ago

Χάρης Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος αν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ [Βίντεο]

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κληθείς να απαντήσει αν θα παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε…

15 ώρες ago

Δέκα χιλιάδες διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Σε 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 θα προχωρήσει το…

15 ώρες ago

Κώστας Λύρος: Σοβαρευτείτε, κύριοι της δημοτικής αρχής και διοικήστε με σεβασμό στους Νομούς και το δημοτικό χρήμα!

Άμεση ήταν η απάντηση του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα…

23 ώρες ago