Η ανακοίνωση του Eurogroup για τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο

0

Σe σύναψη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, στοχεύουν οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup:
«Οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν το Eurogroup για τις εξελίξεις σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος.
Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί συνεχίζουν να στοχεύουν στην ταχεία σύναψη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff-level agreement), βάσει της κοινής αντίληψης που κατέληξαν τον περασμένο μήνα.
Θα έχουν εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες, με επίκεντρο τα κύρια εκκρεμή ζητήματα. Οι διαβουλεύσεις θα περιλαμβάνουν την πιο φιλική προς την ανάπτυξη εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα (το 2018 και μετά) και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και κατ’ επέκταση, για τη λήψη περαιτέρω χρηματοδοτικής ενίσχυσης που είναι διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα.
»

Share.

Comments are closed.