2.500 μαθητές στον τελικό του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0

Αύριο Σάββατο 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Τελικός του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, στην αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” στο ΟΑΚΑ, από τις 9 το πρωί μέχρι το απόγευμα. (Η είσοδος είναι από τη Σπύρου Λούη είσοδος Α και η αίθουσα είναι ακριβώς στο πρώτο κτίριο)

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Με τον τελικό θα ολοκληρωθεί έτσι το πολύ όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, για εκατοντάδες ομάδες, προπονητές και μαθητές, στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

  • Συμμετέχουν 500 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
  • Πραγματοποιήθηκαν 45 workshops σε όλη την χώρα, για ενημέρωση εκπαιδευτικών – προπονητών
  • Στη Αττική έχουν  διεξαχθεί πλέον των 10 εκπαιδευτικών ημερίδων και πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς κάθε Τρίτη και Παρασκευή και κάθε Δευτέρα webinars στα οποία διδάσκει ο κ. Τσατσαρώνης, καθηγητής πληροφορικής. Η συμμετοχή στα σεμινάρια και στα webinars είναι δωρεάν
  • Πραγματοποιήθηκαν 14 Περιφερειακοί Διαγωνισμοί στην έδρα της κάθε περιφέρειας
  • 270 σχολεία εξοπλίστηκαν δωρεάν με κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής

Στον Τελικό αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 270 ομάδες από Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια όλης της χώρας, που  έχουν προκριθεί από τους κατά τόπους Περιφερειακούς διαγωνισμούς.

Εκτός από την πλούσια αγωνιστική δράση και τις συγκινήσεις που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στον Τελικό, θα υπάρχει και ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων με θεματικό άξονα την εκπαιδευτική ρομποτική:

  • Διαδραστική παρουσίαση ρομποτικών κατασκευών και δοκιμασιών της World Robot Olympiad
  • Διαδραστική παρουσίαση του εκπαιδευτικού οργανισμού STEM Education και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner