ΓΣΕΕ: «Ζούγκλα» η αγορά εργασίας με μπράβους και κουπόνια για τη μισθοδοσία

0

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Δείτε ολόκληρη την έκθεση σε pdf αρχείο), σύμφωνα με την οποία η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα προσεγγίζει το 30%, η συνομοσπονδία παρεμβαίνει εκ νέου, κάνοντας λόγο για κατάσταση «ζούγκλας» στην αγορά εργασίας.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι τα μεγάλα θύματα της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, σε ομηρία ανήθικων επιχειρηματιών.

Η ΓΣΕΕ «αναμένει» τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επάνω σε δύο περιστατικά που, σύμφωνα με καταγγελίες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάσταση αυτή.

Η πρώτη περίπτωση αφορά καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία μπροστά στα ΑΤΜ «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, με βεβαρημένο συνήθως ποινικό μητρώο, οι οποίοι κατά την ανάληψη των χρημάτων του εργαζόμενου αναλαμβάνουν να επιστρέψουν μέρος αυτών των χρημάτων στα ταμεία της επιχείρησης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά περιπτώσεις που, σύμφωνα με καταγγελίες πάντα, τη μισθοδοσία του εργαζομένου αντικαθιστούν «κουπόνια». Η ΓΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει με τα μέσα που διαθέτει για την πάταξη τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Share.

Comments are closed.