11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης»

0

Έγινε σήμερα 10 Μαρτίου 2017 στα δημοτικά σχολεία της χώρας ο 11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με τίτλο «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στο πλαίσια του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 2.500 Δημοτικά Σχολεία (περίπου 5.000 τμήματα) και πάνω από 70.000 μαθητές και μαθήτριες.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δεν τον είχαν αγκαλιάσει και στηρίξει οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αξίζουν και τα συγχαρητήρια όλων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι καθαρά συμμετοχικός και γι’ αυτό βραβεύονται ο πρώτος ή οι πρώτοι από κάθε τμήμα και κάθε τάξη. Αυτό σημαίνει ότι και για φέτος οι βραβευόμενοι μαθητές θα είναι πανελλαδικά πάνω από 5.000 παιδιά. Η δραστηριότητα αυτή ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο των υπολοίπων διαγωνισμών (Θαλής, Ευκλείδης & Αρχιμήδης) της Ελληνική Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι βασικοί σκοποί του διαγωνισμού είναι:

  • να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
  • να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
  • να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα και τέλος
  • Να περιοριστεί ν μαθηματικοφοβία στους μικρούς μαθητές

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα παραρτήματά της, προκειμένου να γνωστοποιηθεί ποιοι μαθητές διακρίθηκαν για να βραβευτούν.

Δείτε τα θέματα αλλά και τις λύσεις πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.