Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης: Τι σχέση έχει το αίτημα για νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με το ταξίδι Τσίπρα στους Ροτσιλντ;

0

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι σημερινοί κυβερνήτες; Ακριβώς όσο είναι οι άρρωστοι τζογαδόροι για τις οικογένειές τους. Όπως ο τζογαδόρος που χάνει τρέχει στον κάθε τοκογλύφο για να ξαναπαίξει με δανεικά όσο- όσο, έτσι και η κυβέρνηση που χάνει και δεν παίρνει λεφτά από την τρόικα, τρέχει να δανειστεί από την… Παγκόσμια Τράπεζα! Με τα λεφτά του λαού!

Κι αυτό ίσως δεν θα αποτελούσε πρόβλημα αν

  1. Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήταν ένας πολύ ακριβός και ασύμφορος δανειστής, με πολύ υψηλά επιτόκια δανεισμού.
  2. Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήταν ένας πολύ αυστηρός δανειστής με σκληρά μνημόνια.
  3. Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήταν ένας χρηματοδότης σχεδόν αποκλειστικά για τριτοκοσμικά κράτη.
  4. Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν ήταν ένας όμιλος 5 τραπεζών, που δανείζουν αποκλειστικά για έργα υποδομών (σχολεία, δρόμοι, νοσοκομεία, γέφυρες κλπ).

Όλα αυτά τα κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα σε χώρες που έχουν ανάγκη να καταπολεμήσουν την ανεργία και να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία.

Για να τα πετύχει αυτά ο δανειολήπτης, η Τράπεζα επιβάλλει όρους. Δηλαδή Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον «φίλο» της κυβέρνησης Πιέρ Μοσκοβισί «η χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα είναι ακριβή».

Για τον αναγνώστη που δεν ξέρει την ειδησεογραφία, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στην Παγκόσμια Τράπεζα για ένα σχέδιο δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας το χρόνο, συνολικού δανεισμού 3 δις. ευρώ και βάθους τριών ετών!

Η είδηση, φυσικά, όπως και όλες οι «ύποπτες» κινήσεις της κυβέρνησης δεν βγήκε από την κυβέρνηση, παρ όλο που αφορά σε δημιουργία θέσεων εργασίας! Η είδηση βγήκε από το έγκυρο “Politico”. Παράξενο; Καθόλου.

Η αιφνιδιασμένη κυβέρνηση παραδέχτηκε την κίνησή της, αφού είχε επιβεβαιωθεί και από τη διοίκηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, συμπληρώνοντας όμως κουτοπόνηρα: «δεν επιβεβαιώνουμε ότι το αίτημα είναι επίσημο»! Αφού αυτή η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει η επιβεβαίωση είναι περιττή.

Για την πληροφόρηση του κοινού, η Τράπεζα ιδρύθηκε το 1944, έχει έδρα στην Ουάσινγκτον (φονιάδες των λαών Αμερικάνοι…) και πρόεδρο τον Νοτιοκορεάτη Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Τα ερωτήματα είναι:

  1. τι τα θέλει τα πρόσθετα δανεικά μια κυβέρνηση που σκίζει τα ρούχα της διεθνώς ότι τα ήδη υπάρχοντα χρέη της χώρας είναι μη βιώσιμα;!
  2. πώς θα ξεπληρώσει τα νέα δανεικά της Παγκόσμιας Τράπεζας αφού δεν έχει λεφτά να ξεπληρώσει τα ήδη δανεικά της τρόικας;
  3. γιατί ζητάει το δάνειο κρυφά, παρ όλο που πρόκειται για κάλυψη της ανεργίας, όπως λέει;

Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι απλή. Τα θέλει για να πληρώσει τις στρατιές που θέλει να διορίσει στο δημόσιο, αλλά δεν έχει κονδύλια λόγω μνημονίου. Και η τρόικα; Στην τρόικα θα πει ότι τα λεφτά είναι πρόσθετο πλεόνασμα, που δεν προέρχεται από τον σφιχτό προϋπολογισμό «αρμοδιότητάς της» και άρα μπορεί να τα κάνει ό,τι θέλει!

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η FED, οι «εθνικές» κατ όνομα  τράπεζες είναι ένα και το αυτό συγκοινωνούν δοχείο ενός παγκόσμιου πλούτου, που λέγεται «αγορές», δεν έχει εμπεδωθεί από τους κατά τα άλλα μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα δανεικά θα είναι το πυροτέχνημα του «παράλληλου προγράμματος» με ολίγη από νέα ψίχουλα σε γδερόμενους συνταξιούχους και άλλους αναξιοπαθούντες από το επαχθές τρίτο μνημόνιο της συριζαϊκής ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Πυροτέχνημα που θα βυθίσει τους πολίτες σε ακόμα μεγαλύτερη ένδεια και σε νέο παράλληλο μνημόνιο!

Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι απλούστερη: Δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα το πώς θα ξεπληρώσουν. Γιατί, όπως ο άρρωστος τζογαδόρος δανείζεται για να παίξει και δεν τον νοιάζει αν και πώς θα πληρώσει, έτσι και η άρρωστη για εξουσία κυβέρνηση θέλει λεφτά για να μοιράσει ώστε να κρατηθεί στην εξουσία. Πώς θα ξεχρεώσει δεν τη νοιάζει. Στο κάτω- κάτω, οι πολίτες θα πληρώσουν, όχι οι κυβερνήτες.

Στο τρίτο ερώτημα η απάντηση είναι επίσης απλή. Το κάνει κρυφά γιατί το δάνειο είναι ασύμφορο για το λαό. Αν το προαναγγείλει θα εγερθούν όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Και δεν μπορώ να μη συνδέσω την κρυφή επίσκεψη του κ Τσίπρα στους Ρότσιλντ στο Παρίσι πριν από λίγες βδομάδες με την κίνηση της αίτησης δανείου από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Όπως έχω ξαναπεί, η κυβέρνηση αποτελείται από πολλούς κουτοπόνηρους. Νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν χρησιμοποιώντας διαρκώς υπόγειες διαδρομές. Γιατί, αυτό γίνεται συνήθως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητευόμενοι μάγοι- και το χειρότερο, εμείς οι υπήκοοι- μπορεί να πιαστούμε σε χειρότερη φάκα.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να φεσωθεί η χώρα και τα τρία δις από την Παγκόσμια Τράπεζα με τη βοήθεια τα τρόικας, η οποία θα φροντίσει να επιβάλει τους όρους της σ αυτά και να τα γλιτώσει και από τα δικά της μερίσματα!

Όλα αυτά, γιατί οι συριζαίοι γεννήθηκαν χτες. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες γεννήθηκαν τον 16οαιώνα και τρείς απ αυτές ζουν και πλουτίζουν ακόμα. Μία μάλιστα γερμανική είναι στα χέρια της ίδιας οικογένειας από το 1590!

Αλλά, οι αγωνιστές επαναστάτες του γλυκού νερού νομίζουν από το 2015 ότι κάθονται στο τραπέζι για να παίξουν πόκα χωρίς να έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τις φιγούρες από τα λιμά. Και το χειρότερο: Όσο πιο πολύ χάνουν τόσο πιο βαθειά μπαίνουν μέσα και τρέχουν στους τοκογλύφους να βρουν δανεικά. Ακριβώς όπως ο παθιασμένος τζογαδόρος.

Μόνο που ο τζογαδόρος τζογάρει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αυτοί τζογάρουν έναν ολόκληρο λαό, χωρίς να διακινδυνεύουν τίποτε από τον εαυτό τους. Για μια καρέκλα εξουσίας.

Πηγή: liberal.gr

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner