Βίζα για τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στην ΕΕ εξετάζει η Κομισιόν

0

Κλιμακώνεται ο πόλεμος της visa μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της συμφωνίας που επέτρεπε σε αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ χωρίς visa, δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να απαιτεί βίζα από τους πολίτες πέντε χωρών της ΕΕ.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα «εντός δύο μηνών».

«O Επίτροπος Αβραμόπουλος ήταν πρόσφατα στις ΗΠΑ, στις 8 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου τις προσπάθειες ώστε να ασκηθούν πιέσεις για την πλήρη αμοιβαιότητα των θεωρήσεων με την νέα αμερικανική διοίκηση. 
Η αξιολόγηση της κατάστασης με τις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και θα συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο,
» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Οι πολίτες της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Πολωνίας και της Ρουμανίας εξακολουθούν να μην μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα. Αντιθέτως, οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να ταξιδεύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ χωρίς βίζα.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Μετανάστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος προειδοποίησε για πιθανές «συνέπειες» από μια τέτοια ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων πιθανών «αντιποίνων» και μείωσης του αριθμού των επισκεπτών που θα επιφέρει σημαντικές απώλειες στην τουριστική βιομηχανία των χωρών της ΕΕ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner