Δήμος Βριλησσίων: Καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης για την ανακύκλωση

0

Ο Δήμος Βριλησσίων ξεκινά από 1η Μαρτίου 2017, το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης πολιτών, το οποίο βασίζεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ‘έξυπνης’ πόλης (www.followgreen.gr/vrilissia) που ενώνει πολίτες – τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με πρωτοβουλία του Δήμου.

Ο κοινός στόχος όλων αφορά στην αύξηση της ανακύκλωσης, μέσα από την επιβράβευση των πολιτών για την ενημέρωσή τους και τη συμμετοχή τους σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Η επιβράβευση λαμβάνεται με πόντους που εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να ωφελούνται οι πολίτες ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Οι κάτοικοι – πολίτες των Βριλησσίων, μπορούν με την επίσκεψή τους διαδικτυακή δημοτική πλατφόρμα να δημιουργήσουν τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αμέσως μετά επισκεπτόμενος την πλατφόρμα ο κάθε πολίτης (κάτοικος ή εργαζόμενος στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας) θα μπορεί να:

1. Επιβραβεύεται με πόντους για την:

  • εκπαίδευση και ενημέρωση που θα λαμβάνει για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, μέσω κουίζ, βίντεο και άρθρων,
  • πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση που κάνει με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο,
  • ανακύκλωση που θα κάνει, είτε στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού, είτε στους καφέ κάδους οργανικών αποβλήτων, αλλά και σε άλλα νέα σημεία ανακύκλωσης που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχει ο Δήμος μας,
  • περιβαλλοντική ιδέα και πρόταση που θα καταθέσει για βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθαριότητας της πόλης μας,
  • σύσταση της πλατφόρμας του Δήμου σε άλλους συμπολίτες μας, προκειμένου ως μέλη να ενισχύσουν την κοινή προσπάθειά.

2. Εξαργυρώνει τους πόντους επιβράβευσης:

  • άμεσα σε ειδικές εκπτώσεις και άλλες παροχές σε τοπικά καταστήματα του Δήμου Βριλησσίων, ή/και
  • με δωρεά στα σχολεία που διεξάγουν προγράμματα ανακύκλωσης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Βριλησσίων, καθώς αποτελεί ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο εργαλείο ευαισθητοποίησης   με παράλληλη επιβράβευση των πολιτών για τη:

  1. βελτίωση του τοπικού μας περιβάλλοντος, μέσω της πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίησης υλικών και αύξησης της διαλογής στην πηγή (ανακύκλωση),
  2. εξοικονόμηση πόρων για όλους, μέσω της μείωσης του σημερινού δημοτικού κόστους ταφής απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής
  3. παράλληλη προβολή και τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, αποτελώντας προϊόν διαβούλευσης με την τοπική αγορά και στήριξης από την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Βριλησσίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεπτόμαστε την πλατφόρμα στη διεύθυνση www.followgreen.gr/vrilissia

Share.

Comments are closed.