Ντενίζ Γιουτζέλ: Η φυλακή είναι καλύτερη από το αστυνομικό κελί

0

Ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ κρατείται από τις τουρκικές αρχές, όπως σας έχουμε ενημερώσει με το προχθεσινό άρθρο μας με τίτλο «Τουρκία: προφυλακίστηκε ο ανταποκριτής της εφημερίδας Die Welt».

Σήμερα μάλιστα ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ενημερώνει, με γραπτό του μήνυμα μέσα από τη φυλακή Μετρίς της Κωνσταντινούπολης, τους συναδέλφους του πως καλύτερα είναι στη φυλακή, παρά στο αστυνομικό κελί.

«Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά αισθάνομαι σαν να κέρδισα έστω ένα μέρος της ελευθερίας μου. Φως της ημέρας! Καθαρός αέρας! Πραγματικό φαγητό! Τσάι και καφές! Κάπνισμα! Εφημερίδες! Ένα κανονικό κρεβάτι!» έγραψε, χαρακτηριστικά ο Γιουτζέλ.

Από τη μεριά της η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε για το περιστατικό: «Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν πρέπει να διώκεται. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Γι’ αυτό απόψε σκεφτόμαστε τον Ντενίζ Γιουτζέλ που βρίσκεται υπό κράτηση στην Τουρκία και ζητεί να αφεθεί ελεύθερος»

Το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί κατά της προφυλάκισης Γιουτζέλ.

Με ανοιχτή επιστολή, 166 Γερμανοί βουλευτές ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ.

Ντενίζ Γιουτζέλ, Κωνσταντινούπολη, Die Welt, Άνγκελα Μέρκελ

Share.

Comments are closed.