Βρετανική δημοσκόπηση: To 58% των Ελλήνων θα ήθελε ένα αντιμεταναστευτικό διάταγμα σαν εκείνο του Τραμπ

0

Το 58% των Ελλήνων θα επιθυμούσε μια απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής δεξαμενής σκέψης «Chatham House» με τίτλο «What Do Europeans Think About Muslim Immigration?». Παρόμοια όμως είναι τα ποσοστά και σε εννέα ακόμα χώρες της Ευρώπης, με τον μέσο όρο να βρίσκεται στο 55%.

Η δημοσκόπηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ που απαγόρευε την είσοδο των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών. Η κίνηση είχε δεχτεί οξεία κριτική και τελικά άρθηκε με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή. Ωστόσο, φαίνεται πως ένα μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων θα επιθυμούσαν μια παρόμοια απαγόρευση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι από 10 διαφορετικές χώρες. Το υψηλότερο ποσοστό (71%) παρατηρείται στην Πολωνία, ενώ ακολουθούν η Αυστρία με 65%, το Βέλγιο και η Ουγγαρία με 64%, η Γαλλία με 61% και η χώρα μας με 58%. Να σημειώσουμε ότι σε πολλές από αυτές τις χώρες, όπως στο Βέλγιο και την Γαλλία, έχουν σημειωθεί μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ η χώρα μας είναι εκείνη που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που είπαν ότι θα επιθυμούσαν ένα τέτοιο διάταγμα είναι άνδρες άνω των 60 ετών.

Share.

Comments are closed.