Υποψήφιες για Όσκαρ δυο ταινίες από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

0

Για άλλη μια χρονιά δυο ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ολυμπίας φιγουράρουν στις λίστες της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα βραβεία Οσκαρ. Πρόκειται την ουγγρική ταινία «Τραγούδα» (Sing) του Kristóf Deák, υποψήφια στην κατηγορία Live Action Short Film και την καναδική ταινία κινουμένου σχεδίου «Η Τυφλή Βαΐσα» (Blind Vaysha) του Theodore Ushev, υποψήφια στην κατηγορία Animated Short Film.

Η πρώτη μάλιστα απέσπασε στις 10 Δεκεμβρίου το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του 19ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, η οποία την χαρακτήρισε ως «μια υπέροχα στημένη ταινία που δείχνει μια ειρηνική και σιωπηλή επανάσταση των παιδιών ενάντια στον άδικο κόσμο των μεγάλων».

Η δεύτερη, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Georgi Gospodinov είναι ένα εκπληκτικό animation, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι παγιδευμένο ανάμεσα σε δύο χρονικά επίπεδα, καθώς με το ένα μάτι βλέπει μόνο το παρελθόν και με το άλλο μόνο το μέλλον, χωρίς να μπορεί να δει το παρόν.

Οι υποψηφιότητες των δυο ταινιών για τα βραβεία Όσκαρ, η τελετή απονομής των οποίων θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, επιβραβεύουν τις καλλιτεχνικές επιλογές του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του διευθυντή του Δημήτρη Σπύρου και των συνεργατών του, που κάθε χρόνο καταρτίζουν ένα πρόγραμμα με ταινίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής, χάρη στο οποίο το Φεστιβάλ έχει κατακτήσει την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner