Ενισχύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την σύμπραξη με την ΕΔΕΜ !

0

Εμείς σας είχαμε ενημερώσει από τις 17 Ιανουαρίου ότι σύντομα θα ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τις επόμενες μέρες, η πολιτική κίνηση ΕΔΕΜ κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Ανακοινώθηκε, λοιπόν, σήμερα η συμμετοχή της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ) στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά από συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Μ. κ. Απόστολο Πόντα.

Όπως αναφέρουν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πολιτικού φορέα, που δεν περιορίζεται στα όρια των «παραδοσιακών» πολιτικών σχημάτων και προσώπων αλλά αναζητά την ενεργή συμβολή δυνάμεων «εκτός των τειχών» του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος».

«Συλλογικότητες νέων ανθρώπων, επιστημόνων, εργαζομένων και επαγγελματιών που αναζητούν έκφραση και δυνατότητα συμμετοχής στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα. Με τη συμμετοχή της Ε.Δ.Ε.Μ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται με μια ιδιαίτερα δυναμική ομάδα νέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με όραμα και γνώση, που θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης, προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα», αναφέρουν εκτός των άλλων από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ποια είναι η ΕΔΕΜ

Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης είναι ένας πολιτικός φορέας που ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους και επιστήμονες. Την ΕΔΕΜ συγκροτούν και αρκετοί άλλοι νέοι επιτυχημένοι πολίτες, που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς εντός και εκτός Ελλάδας, με κοινό στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής πρότασης στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την διάδοση του μηνύματος πως «ο πολίτης πρέπει να γίνει το επίκεντρο και ο καταλύτης των εξελίξεων».

Μάλιστα, η ΕΔΕΜ συμμετείχε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και χωρίς μεγάλη διαφημιστική προβολή από τα ΜΜΕ να συγκροτήσει ψηφοδέλτια και να έχει παρουσία σε 52 από τις 57 εκλογικές περιφέρειες, έχοντας μάλιστα αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα στην κάλπη των εκλογών του Ιανουαρίου 2015.

Share.

Comments are closed.