Τα ογδόντα της χρόνια γιορτάζει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

0

Στους Ηπειρώτες της ξενιτιάς και στην επέτειο των ογδόντα ετών από την ίδρυση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος είναι αφιερωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη», η οποία συμπληρώνει 35 χρόνια.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή (12/2) μετά τις 10:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή πάνω από ογδόντα χορευτικών ομίλων, περισσότερων από 2.500 χορευτών, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου.

Στο εορταστικό πολυθέαμα συμμετέχουν ο Πετρολούκας Χαλκιάς, οι ηπειρώτικες κομπανίες των «Λαλητάδων» και των Νίκου Φιλιππίδη, Ναπολέοντα Δάμου, Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Τάσου Μαγκλάρα, Δημήτρη Ζιάγκα και Σταύρου Λότση που θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Γιάννη Καψάλη, Κώστα Μήτση, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Χρήστο Πότση, Θωμά Κυρίτση, Λευτέρη Κωνσταντίνου και τους Αδελφούς Κόντη. Τέλος συμμετέχει η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής.

Τα κείμενα είναι του Χρήστου Τούμπουρου και η επιλογή των τραγουδιών και των χορών έγινε από τον Ηλία Δήμα.

Ο ηπειρώτης μουσουργός και σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και τη ροή των χορευτικών συγκροτημάτων. Μάλιστα, ο κ. Παπακώστας, με αφορμή τα ογδοντάχρονα της Πανηπειρωτικής και τα τριανταπεντάχρονα της Πίτας του Ηπειρώτη δημιούργησε ένα ενημερωτικό και μουσικό βίντεο με μουσική επένδυση από ζωντανές ηχογραφήσεις της ηπειρώτικης κομπανίας των «Λαλητάδων».

Στο βίντεο συμμετέχουν και μιλούν σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών για την πανηπειρωτική αποδημική συνάντηση-θεσμό, την Πίτα του Ηπειρώτη, και τα ογδόντα χρόνια λειτουργίας και δράσης της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Παπακώστα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner