Μεσολόγγι: Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού ποίησης για τον Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα

0

Με την προοπτική η εκδήλωση τιμής στον ένδοξο αρχηγό της Φρουράς της Εξόδου Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια να καταστεί θεσμός, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», φέτος, εκτός των άλλων δράσεων, προκηρύσσουν και διαγωνισμό ποίησης μεταξύ μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Θέμα του διαγωνισμού είναι «Ο Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας, ο Αρχηγός – ο Ήρωας» και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ποιημάτων είναι η 15η Μαρτίου 2017.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι μαθητές μπορούν να προσκομίσουν είτε να αποστείλουν τα ποιητικά τους έργα στη γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι (Αθαν. Ραζή-Κότσικα 23).

Τα ποιήματα που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να αποτελούν προσωπική δημιουργία του μαθητή, να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και να μην έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί, έστω και εν μέρει, στον τύπο, στο διαδίκτυο ή σε ποιητική συλλογή. Η μορφή των ποιημάτων μπορεί να είναι είτε ελεύθερη είτε ομοιοκατάληκτη και να μην ξεπερνά συνολικά τους 50 στίχους.

Βραβεία

Ο τρείς πρώτοι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν με τιμητικούς επαίνους στην εκδήλωση της «Μέρας του Αρχηγού» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου 2017 ο πρώτος δε από αυτούς θα λάβει και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Ανεξάρτητα από την απονομή των ανωτέρω βραβείων, τα ποιήματα των τριών πρώτων νικητών θα μελοποιηθούν από συνθέτες και οι συνθέσεις θα ακουστούν σε συναυλία της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός» στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της «Διεξόδου» (26310 51260), στα γραφεία του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» (2631051481, 6977141857, 6987057058) καθώς και στην υπεύθυνη φιλόλογο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» κυρία Μαρίνα Κατσάνου (6984 528061)

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner