Επιτροπή Ανταγωνισμού: Νομικό γραφείο μας ασκεί πιέσεις μέσω βουλευτών

0

Στην βαρύτατη καταγγελία ότι βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις στην Βουλή σε συνεννόηση με δικηγορικό γραφείο που θέλει να πιέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημήτρης Κυριτσάκης.

«Ένα δικηγορικό γραφείο έχει κατακλύσει την επιτροπή με καταγγελίες βουλευτών από κοινοβουλευτικό έλεγχο για τέσσερις-πέντε εταιρείες» τόνισε ο κ. Κυριτσάκης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και κατήγγειλε ότι στόχος της εταιρείας είναι να αναγκάσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού «να προτεραιοποιήσει τους ελέγχους όπως την βολεύει».

«Βρίσκει κάθε φορά κάποιον από τους βουλευτές που για δικούς τους λόγους κάνουν ερωτήσεις για το θέμα» πρόσθεσε ο κ. Κυριτσάκης αλλά ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πρόκειται να «αποστεί από σκοπούς της».

Ονόματα κ. Κυριτσάκη

Ο κ. Κυριτσάκης υπήρξε ο ίδιος υψηλόβαθμος δικαστικός και γνωρίζει πολύ καλά πως οποιαδήποτε καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από στοιχεία και αποδείξεις ώστε να μην θεωρηθεί λίβελος και συκοφαντία. Οφείλει λοιπόν να μιλήσει αμέσως με ονόματα και να αποδείξει όσα ισχυρίζεται.

Το γεγονός χρήζει διερεύνησης

Όταν ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης Αρχής αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα πως υπάρχουν «πρόθυμοι» εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού οι οποίοι χρηματίζονται από δικηγορικό γραφείο για να συμμετάσχουν σε εκβιασμό έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποβάλλοντας ερωτήσεις στη Βουλή, είτε στην πιο αθώα περίπτωση πέφτουν οι ίδιοι θύματα κακής πληροφόρησης, δεν είναι κάτι που μπορεί να το ξεπεράσει κανείς απλά και πρέπει το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει σε αυτή τη βόμβα που έσκασε σήμερα μέσα στο κοινοβούλιο.

Share.

Comments are closed.