Στοπ από Κοντονή στην Θάνου για τη… συνταξιοδότηση των δικαστών

0

Τέλος στη συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, έβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας ότι η συνταγματική διάταξη είναι ρητή και δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το ζήτημα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών με νόμο, γιατί έχουμε μια ρητή συνταγματική διάταξη η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Κοντονής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αδειάζοντας έτσι την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, αναφορικά με την πρόταση της για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να εκφράσει απόψεις εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Αναφορικά με το αν επιτρέπεται κάποια αλλαγή πρόσθεσε ότι έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνει και σήμερα «για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, άσκησε δριμεία κριτική στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στις δικαστικές Ενώσεις για «τη σφοδρότητα και την ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλει ο ένας εναντίον του άλλου, οι δικαστές μεταξύ τους».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι, «δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας» και πρόσθεσε «Με αυτές τις ανακοινώσεις δημιουργείται μια αίσθηση στην κοινωνία, ότι δεν υπάρχει ούτε όριο, ούτε φραγμός ούτε τίποτα».

«Έχω κάνει κατ’ επανάληψη δημόσιες εκκλήσεις να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να λυθούν αυτά τα ζητήματα εντός των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας», κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Share.

Comments are closed.