ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι διαφωνούν για τον τρόπο εκλογής της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς!

0

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έρχονται σε αντιπαράθεση με αιχμηρές ανακοινώσεις για τον τρόπο εκλογής της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς αν και τελικά, όπως φαίνεται, συμφωνούν.

Πρώτο ήρθε το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη, μέσω twitter ο οποίος ζητούσε εκλογή ηγεσία από την κοινωνία και όχι από συνέδριο, ακολουθώντας δηλαδή το παράδειγμα της Γαλλίας.

«Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών

«Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών», έγραψε.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μια ανακοίνωσή με την οποία υπενθύμισε ότι πρώτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει εκλογή από την κοινωνία.

«Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!», ανέφερε ειδικότερα η ανακοίνωση.

Ακολούθησε η δήλωση του εκπροσώπου του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα, που έλεγε ότι «χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφαση της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει. Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο – κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος ανάδειξης της νέας ηγεσίας ενός ενιαίου φορέα, αλλά και η αυτοδιάλυση ή διατήρηση της αυτονομίας των σχημάτων που θα συμμετείχαν σε αυτόν, ήταν δύο από τις αφορμές του ναυαγίου του διαλόγου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

Share.

Comments are closed.