Σώμα επιθεωρητών: Να ανακληθούν 3.559 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών του 2013

0

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργεί μια έκθεση – βόμβα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αφορά στην ανάκληση των υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν στην Εκπαίδευση το 2013.

Η υπόθεση αφορά συνολικά 3.559 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14 με απόφαση της τότε κυβέρνησης και με την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι μετατάξεις αυτές είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και κυρίως εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι οποίοι διεκδικούσαν μεταθέσεις σε περιοχές με οργανικά κενά, που όπως «μέσα σε μια νύχτα» τις κατέλαβαν αυτοί που πήραν μετάταξη και ενώ είχαν λιγότερα μόρια, όπως λένε στο «Εθνος».

Μάλιστα πολλοί από τους «θιγόμενους» εκπαιδευτικούς κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ενώ στις 26 του μήνα θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η υπόθεσή τους, καθώς ζητούν την ακύρωση των μετατάξεων.

Τώρα βέβαια έχουν στα χέρια τους και σύμμαχο την έκθεση (αριθμός 49/Α/2016) των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να λάβει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner