Ντροπή: Ο κ. Μουζάλας ειρωνεύεται… το Χαμόγελο του Παιδιού

0

Με ειρωνικό τόνο απαντά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορικά με τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι προτάσεις που καταθέτει «Το χαμόγελο του παιδιού» με την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο οργανισμός προς το υπουργείο για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, «αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας».

Το υπουργείο αναφέρει πως «θα νοιώθαμε ευγνώμονες(!) προς όλους τους συναρμόδιους φορείς, και προς το “Χαμόγελο του παιδιού” πιο συγκεκριμένα, αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες, που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές».

Υπενθυμίζεται, πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησε, σε χτεσινή επιστολή του που παραθέτουμε πιο κάτω, από τον κ. Μουζάλα να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Επίσης, να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του οργανισμού στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26-27 Ιανουαρίου. 

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» προς τον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα, εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση.

«Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έλαβε την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε «Το χαμόγελο του παιδιού» για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.
Οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση με την επιστολή της αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης,προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας.
Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωση τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ.»

Αυτή είναι η ανοιχτή επιστολή του “Χαμόγελουο του Παιδιού” για τον κ. Μουζάλα

«Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017
Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα από Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων
Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη» καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.
Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του οργανισμού στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26-27 Ιανουαρίου.
Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους Υπουργούς των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε να λάβουν δράση ώστε τα παιδιά μετανάστες πρόσφυγες:
Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη το βέλτιστο συμφέρον τους
Να λαμβάνουν μεταχείρισης πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης
Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίσουν και να εμπιστευτούντα συστήματα παιδικής προστασίας
»

Share.

Comments are closed.