Σοκ: Εντοπίστηκαν ολομόναχα τρία ανήλικα κοριτσάκια στην Πάτρα

0

Δύο νήπια κοριτσάκια κι ένα βρέφος εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής να περιφέρονται, χωρίς τη συνοδεία κάποιου γονέα σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά, ηλικίας περίπου  2,5, 1,5 και 6 μηνών, εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι όταν εντοπίστηκαν τα ανήλικα, το μεγαλύτερο κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει τη φροντίδα τους.

Ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιώργος Κροκιδάς μίλησε στο thebest.gr για το περιστατικό και τη κατάσταση των τριών μικρών κοριτσιών. Σύμφωνα και με τον κ. Κροκιδά τα ανήλικα κορίτσια δεν ανταποκρίνονται στις συνομιλίες με το ιατρικό προσωπικό και εκτιμάται ότι δεν καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Share.

Comments are closed.