«Υπαλλήλοι – φαντάσματα» που απουσιάζουν από τα κέντρα φιλοξενίας, καταγγέλλει ο Λ. Αυγενάκης

0

Σε σοβαρές καταγγελίες, σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μέσω μίας σειράς ερωτημάτων προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, όσον αφορά τις προσλήψεις για την στελέχωση των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων και τον χειρισμό που έχει κάνει στο εν λόγω θέμα η κυβέρνηση. Στην ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, ο «γαλάζιος» βουλευτής αναφέρει πως στο συγκεκριμένο θέμα επικρατεί χάος, κάτι που αποδεικνύει «την ανικανότητά της κυβέρνησης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους-φαντάσματα που δεν γνωρίζει καν εάν εργάζονται».

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται αναφορές βουλευτών της συγκυβέρνησης λέγοντας «όπως κατήγγειλαν πριν λίγο καιρό 20 βουλευτές της ίδιας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπ’ αριθ. 2165/20-12-16 ερώτησή τους και επιβεβαίωσε εσχάτως ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» στις 16-01-17, από τους 2500 ανέργους που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ το περασμένο φθινόπωρο για να στελεχώσουν 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hotspot σε 8 περιφέρειες της χώρας, απορροφήθηκε μόνο το 20%. Όσον αφορά δε, το υπόλοιπο 80% σε περίπτωση που δεν αγνοείται παντελώς η τύχη του, έχει απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες των δήμων. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα σε τεχνικές ειδικότητες όπως σε οικοδόμους, οδηγούς, υδραυλικούς κοκ, αυτοί εκλείπουν σε ποσοστό 100%! Ενώ, όπως ομολόγησε επίσης, ο κ Βίτσας πολλοί από τους προσληφθέντες δεν απασχολούνται, διότι δεν έχουν αντικείμενο, ελλείψει παντελούς οργάνωσης των δομών! Η αυθαιρεσία του κομματικού κράτους σε όλο της μεγαλείο.»

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «οι πράξεις αυτές εκθέτουν τη χώρα κι έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή των καταστροφικών χειρισμών της Κυβέρνησης, καθώς από τα 17,5 εκ ευρώ που διατέθηκαν για τις προσλήψεις των υπαλλήλων–φαντασμάτων τα 10.9 προέρχονται από την ΕΚΤ, δημιουργώντας έτσι ένα τραγικά αρνητικό προηγούμενο στις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Κλείνοντας ο βουλευτής της ΝΔ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Πόσοι εργάζονται όπως προβλέπει το πρόγραμμα και σε ποιές δομές προσφύγων;
  • Πόσοι στους δήμους και πόσοι δεν εργάζονται καθόλου;
  • Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών πέραν του Απριλίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα;
Share.

Comments are closed.