Ανοιχτή πρόσκληση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Χρυσή Αυγή

0

Αίσθηση προκαλεί το «φλερτ» Γιώργου ΚαρατζαφέρηΧρυσής Αυγής το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μέρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής έχει αποφασίσει να παραμερίσει τις ακρότητες και τα ναζιστικά σύμβολα και να μετατραπεί σε ένα αμιγώς εθνικοπατριωτικό κόμμα. Όπως τονίζουν οι βασικοί ρυθμιστές των εν λόγω κινήσεων στόχος τους είναι να αυξήσει το κόμμα τα ποσοστά του και να ανέβει ακόμη και στο βάθρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Οι ιθύνοντες μάλιστα προσβλέπουν ακόμη και στη συμμετοχή της Χ.Α σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια στιγμή η προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτικού προσώπου της Χ.Α έχει ήδη ξεκινήσει με τη δίκη της Χ.Α να αποτελεί «μεγάλο αγκάθι» καθώς βαρύνεται με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πάντως, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, Γιώργος Καρατζαφέρης καλεί με σαφήνεια την Χρυσή Αυγή να αλλάξει φυσιογνωμία ούτως ώστε να υπάρξει ένα έδαφος συνεννόησης.

«Η Χ.Α είναι σαφές ότι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Όμως έχει μία “πολιτεία” που την κάνει απαγορευτική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Εγώ ως Καρατζαφέρης θα μπορούσα να συνομιλήσω μαζί τους και να τους πείσω για την αναγκαιότητα υπεράσπισης της ιδεολογίας τους με άλλη πολιτική.»

Ερωτηθείς στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κ. Καρατζαφέρης απαντά καταφατικά. «Όπως συνεργάστηκε εκείνος μαζί μου στις νομαρχιακές εκλογές του 2002, όπου τέσσερα στελέχη δικά του ήταν υποψήφια στον συνδυασμό μου. Μεταξύ αυτών, ο Ηλίας Παναγιώταρος, σημερινός βουλευτής της Χ.Α».

«Προτείνω στην Χ.Α να γίνει ελκυστική. Αν παραμείνει στην πολιτική έκφραση που σήμερα περιφέρει είναι καταδικασμένη να μείνει στα ίδια ποσοστά. Αν θέλει ο εθνικοπατριωτικός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να ακολουθήσει ό,τι έκανε ο Τζιανφράνκο Φίνι στην Ιταλία και η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία».

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλάω με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Δεν αποκλείω ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί από 500.000 ανθρώπους» είναι το μότο του Γ. Καρατζαφέρη.

Από την πλευρά του ο Ν. Μιχαλολιάκος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα φαίνεται να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά μίας ενδεχόμενης συμπόρευσης με τον Γ. Καρατζαφέρη. Προς αποφυγήν εσωκομματικών αντιδράσεων προχώρησε εσπευσμένα στην εξής ανάρτηση: «Εμείς δεν θα πάρουμε κανέναν που να έχει ψηφίσει μνημόνια», έγραψε αναφερόμενος στην τρικομματική σύμπλευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ από την οποία προέκυψε το 2011 η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

«Η Χ.Α είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αυτόνομη κάθοδό της. Ακόμη δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ» αναφέρουν πηγές της Χ.Α.

Share.

Comments are closed.