Ποντίκι: Η COSCO στο σκόπευτρο της Πόλας Ρούπα (αποκλειστικό)

0

Μια πραγματικά μεγάλη επίθεση από την Πόλα Ρούπα και τους συντρόφους – συνεργάτες της φωτογραφίζει η ανάλυση των στοιχείων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του πάλαι ποτέ ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Ο κινέζικος πολυεθνικός επενδυτικός γίγαντας COSCO, το μεγάλο αφεντικό του Πειραιά, είναι η δεύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε όγκο δραστηριότητας και κεφαλαίων στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές ότι αποτελούσε τον πιο σαφώς προσδιορισμένο στόχο της Ρούπα και της ομάδας της.

Αυτό τεκμέρεται από τα πολλά στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε η Πόλα Ρούπα:

  • Εκτενές ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου – να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία, κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, δεν συνιστά στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.
  • Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν οι δύο πρωθυπουργοί είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τότε ο Λι Κετσιάνγκ είχε προαναγγείλει: «Θα κάνουμε τον Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο».
  • Εκτενείς αναφορές στον ρόλο του δημάρχου Πειραιά Πέτρου Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές των διωκτικών αρχών, το σύνολο των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO (Ακτή Μιαούλη 85 στον Πειραιά). Μάλιστα εκτιμάται ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινέζικου κολοσσού θα γινόταν με την «κλασική» πλέον μέθοδο που ακολουθείται συστηματικά από την εποχή του Επαναστατικού Αγώνα, με αυτοκίνητο – βόμβα μεγάλης ισχύος.

Φυσικά το πλούσιο έγγραφο υλικό σχετικά με τα πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση του ΟΛΠ και την επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από το λιμάνι θα χρησίμευε ως «βάση» για τη συγγραφή μιας ακόμη πολυσέλιδης προκήρυξης με την οποία θα αναλάμβαναν την ευθύνης της πράξης τους  Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο αυτό τοποθετούνται και ειδικότερες αναφορές σε ονόματα τριών εφοπλιστών, του Γιάννη Αγγελικούση, του προσφάτως αποθανόντος Νίκου Φράγκου και του Γιώργου Οικονόμου.

Όπως, πάντως, σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου και των διωκτικών αρχών, εάν σημειωνόταν μια επίθεση αυτού του βεληνεκούς, οι πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι κολοσσιαίες για την κυβέρνηση, τη χώρα και την οικονομία της, δεδομένων του μεγέθους της COSCO, της εμπλοκής της στη χώρα μας και του τεράστιου διεθνούς αντικτύπου σε μια περίοδο που οι ελληνικές κυβερνήσεις ψάχνουν με το… φανάρι για επενδυτές στις διεθνείς αγορές.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner