Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακυκλώνει τα μεταχειρισμένα ελαστικά των οχημάτων του

0

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διαχείριση απορριμμάτων, με πολλαπλό όφελος για το Δήμο Χαλανδρίου, αποτελεί η εναλλακτική διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών που προέρχονται από δημοτικά οχήματα.

Πρόκειται για διετή σύμβαση συνεργασίας που έχει υπογραφεί, βάσει της σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στο Δήμο Χαλανδρίου και την εταιρεία ECOELASTIKA Α.Ε., η οποία οργανώνει το μοναδικό στην Ελλάδα εγκεκριμένο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης παλαιών ελαστικών.

Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται στη φάση συγκέντρωσης των μεταχειρισμένων ελαστικών που αποθηκεύει ο Δήμος με την προοπτική να παραδοθούν στην εταιρεία όταν συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Δήμο, η εταιρεία δεσμεύτηκε, ύστερα από σχετικό αίτημα της διοίκησης, να αναλάβει τη διαμόρφωση της επίστρωσης από ανακυκλωμένα υλικά ενός γηπέδου μπάσκετ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο που έχει διακριθεί για τη συστηματική συμμετοχή του σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ECOELASTIKA Α.Ε, στο Δήμο Χαλανδρίου αυξάνονται και οι ποσότητες των ελαστικών που παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης και από τα  ιδιωτικά συνεργεία της πόλης καθώς το 2015 συλλέχθηκαν 40.267 μεταχειρισμένα ελαστικά από 17 συνεργεία έναντι 27.977 που είχαν συλλεχθεί το 2014 από 16 συνεργεία.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner