Μητσοτάκης, Σαμαράς, Τσίπρας και άλλοι στα ευρήματα της Ρούπα

0

Σημειώσεις με στοιχεία για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις σημειώσεις αυτές, τις οποίες φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ευρήματα αυτά προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό επειδή μετά τις αρχικές σημειώσεις που αφορούσαν στοχεύσεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών διαπιστώνεται ότι ένας από τους στόχους «πρώτης σειράς» και ίσως στο άμεσο μέλλον του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης ένοπλης οργάνωσης θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πάντως κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν αξιολογούν “ως σοβαρά” τα συγκεκριμένα ευρήματα ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικώς ότι πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια επιθέσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των άλλων ονομάτων βρίσκονται και αυτά των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Ευάγγελου Βενιζέλου

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι ο υπουργός επικοινώνησε με τους πολιτικούς οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν. Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντίνος Τσουβάλας ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που τον αφορούν. Την επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Share.

Comments are closed.