Categories: Κοινωνία

Απεργία πείνας και δίψας αρχίζουν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αν και προς το παρών θα παραμείνει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ, φέρεται να μην θέλησε να αναφερθεί στην Εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.

Με την σύλληψη και την μεταγωγή της Ρούπα στην αρμόδια Εισαγγελία ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής ο εξάχρονος γιος της Πόλας Ρούπας

Σε ειδικό χώρο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων βρίσκεται ο 6χρόνος γιος της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη υπό την επίβλεψη ειδικών ψυχολόγων καθώς και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Οι συγγενείς ζητούν τη επιμέλεια του ανήλικου

Στο μεταξύ η μητέρα και η αδελφή της Πόλα Ρούπα κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρόνου στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Στο αίτημα τονίζουν πως υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο.

Ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα με αφορμή την «κράτηση» του παιδιού τους

Επειδή είναι γνωστό ότι η διαδικασία για το που θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού είναι χρονοβόρα καθώς απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς των γονέων του τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλεια του. Για το λόγο αυτό οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας ζητώντας να δοθεί άμεσα το παιδί τους στη μητέρα και τη θεία του.

Η δήλωση της Πόλα Ρούπα, την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ:
«Εγώ η Παναγιωτα Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη του συστήματος. Το παιδί το βάζουνε μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται περισσότερο επειδή θέλουν να εκδικηθούν εμένα. Εχουν απαγάγει το παιδί και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν πως θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών», αναφέρει στη δήλωσή της και προσθέτει:

Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Οσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση»

Η δήλωση Νίκου Μαζιώτη του στο indymedia:
«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται. 
Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή. 
Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.
Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 
Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017
»

Το ιστορικό της σύλληψης της Ρούπα
Στην μόνιμη κατοικία της που ήταν το διαμέρισμα 1ου ορόφου διώροφης οικίας, στην οδό Ζαϊμη 14, στην Ηλιούπολη, συνελήφθη σήμερα το πρωί, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με την συνδρομή της ΕΚΑΜ, η 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη, ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και μαρτυρίες από την γειτονιά, η Πόλα Ρούπα φέρεται ότι διέμενε μαζί με τον εξάχρονο γιο της, στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εστιάσει τις έρευνες τους, μετά από ενδείξεις που είχαν, στις περιοχές Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί. Ωστόσο, η κατοικία της οδού Ζαϊμη εντοπίστηκε πριν από περίπου τρεις μέρες και αφού επιβεβαιώθηκε από την παρακολούθηση ότι η γυναίκα που έμενε εκεί ήταν η Πόλα Ρούπα (η οποία έχει βάψει τα μαλλιά της καστανά και τα έχει κόψει κοντά), αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση.

Στις 6.10 το πρωί, ομάδα της ΕΚΑΜ έσπασε την είσοδο και εισέβαλε στο διαμέρισμα, πιάνοντας στον ύπνο την 48χρονη, η οποία όμως δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να αντισταθεί. Αντίθετα, έμεινε ψύχραιμη στο κρεβάτι της και είπε στους αστυνομικούς να προσέξουν το παιδί.

Ο 6χρονος παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία θα αποφασίσει τι θα γίνει στην συνέχεια.

Στο διάστημα της παρακολούθησης οι αστυνομικοί είδαν να πηγαίνει τακτικά στο σπίτι της Ηλιούπολης, η 25χρονη από τον Άγιο Δημήτριο, η οποία πρόσεχε τον μικρό γιο της Ρούπα. Γι’ αυτό και μετά την σύλληψη της 48χρονης, σήμερα στις 07.00, έγινε δεύτερη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο, όπου συνελήφθη η κοπέλα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

15 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

16 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

16 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

22 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

23 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago