Σοκ από το χαμό της 60 μελών χορωδίας του ρωσικού στρατού που τραγούδησε Θεοδωράκη

0

Σοκ προκάλεσε στους Ρώσους πολίτες η είδηση ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα, επέβαιναν περίπου 60 μέλη της πασίγνωστης χορωδίας του ρωσικού στρατού Alexandrov Ensemble ή αλλιώς Red Army Choir.

H διάσημη χορωδία φέρεται να ταξίδευε προς μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία για να συμμετάσχει σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. 

Πρόκειται για την επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που ιδρύθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και περιλαμβάνει μια ανδρική χορωδία, μια ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. To όνομα της χορωδίας προέρχεται από τον συνθέτη του ρωσικού εθνικού ύμνου Alexander Vasilyevich Alexandrov που υπήρξε και ο πρώτος διευθυντής της. 

Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας το 2012, ενώ είχε ερμηνεύσει και το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη “Όταν σφίγγουν το χέρι”. 

Δείτε τη χορωδία να τραγουδά το διάσημο τραγούδι Kalinka 


Δείτε τη χορωδία να τραγουδά το διάσημο τραγούδι  ΟΤΑΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ Μίκη Θεοδωράκη

Share.

Comments are closed.